Kokevarsel - Sundbyfoss. Oppdatert pr 11.12.17

Hof kommune sendte ut kokevarsel for vann til husstander i området Sundbyfoss 7.12.17.

Varselet ble sendt ut på grunnlag av vannprøver tatt av Sundbyfoss vanntårn.  I prøver ble det påvist koliforme bakterier. Vanligvis vil ikke påvisning av dette medføre et kokevarsel, men med bakgrunn i at det ble påvist koliforme bakterier i flere uavhengige prøvetakinger valgte kommunen og gå ut med kokevarsel. Kommunen jobber nå med å avdekke årsaken til påvisning av koliforme bakterier.

De som er berørt har mottatt varsel på telefon gjennom kommunens varslingssystem.

Kokevarselet gjelder til ny beskjed blir gitt.

Vi ber berørte abonnenter følge rådene til Folkehelseinstituttet om hva du bør gjøre når du får et kokevarsel.

Vi beklager ulempene dette måtte medføre.